O Kolačićima

Kolačići su male tekstualne zbirke podataka (datoteke) koji se prilikom posete veb sajtu šalju na vaš računar ili mobilni uređaj i kojima se kasnije može pristupiti. Zahvaljujući kolačićima vidi se šta interesuje pojedine posetioce veb sajta, što pomaže da se poboljša upotreba za sve korisnike. Većina korisnika automatski prihvata kolačiće, ali ko ne želi, ne mora da ih prihvati.

Koristimo kolačiće neophodne za funkcionisanje veb sajta, odnosno one koji omogućavaju da pregledate naše stranice, kao i kolačiče za performanse. Mogu nam poslužiti da saznamo statistiku posećenosti veb sajta.

Naš veb sajt koristi Google analitiku (Google Analytics), uslugu za veb analitiku koju pruža kompanija Google. Google analitika koristi kolačiće, odnosno tekstualne zbirke podataka koje postavlja na vaš uređaj, da bi lakše analizirali kako korisnici upotrebljavaju veb sajt.

Ukoliko to želite, možete da odbijete korišćenje kolačića tako što ćete izabrati odgovarajuće postavke u pretraživaču, međutim ukoliko to uradite, možda nećete moći da koristite sve funkcije ovog veb sajta.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije o kolačićima Google analitike, pogledajte stranice Google koje se odnose na pružanje pomoći i politiku zaštite privatnosti: Politika zaštite privatnosti Google-a i Pomoć Google analitike.

Spisak kolačića:

_ga

Ovaj kolačić pripada “Google Universal Analitics” i značajan je za ažuriranje Google-ovog analitičkog servisa. Ovaj kolačić se koristi  za razlikovanje jedinstvenih korisnika dodeljivanjem nasumično generisanog broja kao klijentskog identifikatora. Sadrži se u svakom zahtevu stranice na veb sajtu i koristi se za izračunavanje podataka o posetiocima, sesiji i kampanji za izveštaje o analitičkim lokacijama.

Glavna svrha ovog kolačića je: Performanse

_gat

Ovaj kolačić pripada “Google Universal Analitics” i koristi se za umanjivanje odnosno ograničavanje prikupljanja podataka na veb sajtu koji ima veliki broj poseta. Ističe nakon 10 minuta.

Glavna svrha ovog kolačića je: Performanse

_gid

Registruje jedinstveni ID koji se koristi za generisanje statističkih podataka o tome kako posetilac koristi veb sajt.

Glavna svrha ovog kolačića je: Performanse