Mercata VT i Unilever doniraju bolnicama u Srbiji u borbi protiv COVID-19

Mercata VT i Unilever doniraju bolnicama u Srbiji u borbi protiv COVID-19

  • petar
  • Uncategorized
  • Нема коментара

Zajedno možemo više

Kompanija Unilever, uz pomoć distibutera Mercata VT obezbedila je donaciju 16.400 litara proizvoda Domestos Thick Bleach Pine i Domestos Thick Bleach Atlantic za bolnice širom Srbije. Pored Beograda, podršku će dobiti 20 institucija u gradovima: Bor, Ćuprija, Šabac, Valjevo, Subotica, Pančevo, Čačak, Kruševac, Kraljevo, Kragujevac, Niš i Novi Sad. Projekat je realizovan u saradnji sa Novak Đoković Fondacijom.

Donacija vrednosti preko 3.550.000 dinara je raspoređena prema prioritetima i potrebama bolnica, u cilju borbe protiv epidemije i da se na ovaj način obezbedi što bolja higijena i bezbedniji uslovi boravka, kako za ljude koja su na lečenju, tako i za medicinsko osoblje.

Predstavnici kompanija Unilever i Mercata VT i nacionalna direktorka Fondacije, su danas simbolično uručili deo donacije Univerzitetskom Kliničkom Centru Srbije.

“Pandemija ne popušta i mi kao kompanija nastavljamo sa materijalnom pomoći bolnicama širom Srbije u vidu Domestosa koji im je neophodan radi održavanja adekvatnih higijenskih uslova. Od samog početka pandemije reagujemo i šaljemo pomoć tamo gde možemo da pomognemo, što je i odgovornost i obaveza svih nas. Mi ćemo pratiti situaciju i na dalje i spremni smo da tokom cele godine reagujemo pravovremeno i obezbedimo proizvode svim prioritetnim ustanovama. Drago nam je i ponosni smo da smo partneri u ovoj pozitivnoj priči koja na svojevrstan način pomaže u brizi o zdravlju i bržem oporavku.“, rekla je Ana Durković, marketing menadžer  kompanije Unilever u Srbiji.

Pomoć obnovi prostorija za edukaciju dece!

Krajem 2020. godine, Unilever i Mercata VT su takođe podržali i novogodišnji projekat Novak Đoković Fondacije „Budućnost. Na vreme.“ u okviru kojeg su opremljene i obnovljene prostorije za edukaciju i zabavu dece u dečijim bolnicama u Beogradu: Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić”, Bolnica za pedijatriju “Dr Olga Popović–Dedijer“ i Univerzitetska dečija klinika Tiršova.

Domestos Thick Bleach Pine je proizvod na bazi hlora i reč je o biocidnom proizvodu koji se pored domaćinstva koristi u objektima javnog zdravlja, kao i u drugim javnim i industrijskim objektima. Prema analizama nezavisnih laboratorija uništava 99.9% mikroba, uključujući viruse, bakterije, gljivice i spore.

Author: petar

Оставите одговор